Välkommen till Föreningen för Medborgarjournalism (FMJ)

Föreningen är ideell och opolitisk men oppositionell och uppgiften är att främja yttrandefrihet, en allsidig och saklig samhällsdebatt samt intresseutveckling, särskilt genom stöd till nya medier och medborgarjournalistik. Stadgarna finns i menyvalet "Stadgar" ovan.

Föreningen bildades 2018 av en grupp medborgare som tröttnat på "Medströmsmedia" (MSM - Main Stream Media) och dess politiskt korrekta (PK) journalistik.

Föreningens medlemmar har bl.a. utvecklat och driver sajten Lästips, som dels dagligen publicerar länkar till intressanta och relevanta artiklar med ett innehåll som ligger utanför åsiktskorridoren, dels har en förteckning med korta beskrivningar över mer än 200 bloggare och andra sajter som återspeglar verkligheten och som är kritiska mot etablissemanget, identitetspolitiken och globalismen.

Föreningen för medborgarjournalism är redo att växa och söker fler aktiva medlemmar för att kunna förverkliga de höga ambitionerna att få Nya Media att bli förstahandsvalet för alla svenskar.

De seriösa Nya Medierna (även kallade alternativa media) vill visa den sanna verkligheten och föra fram korrekta fakta som inte filtrerats av det vänsterperspektiv som etablerade medier vanligen har.

En rekryteringspamflett kan laddas ner här för utskrift och en mer detaljerad sammanställning över vad vi vill och vad vi hittills gjort finns här.

Välkommen att jobba med oss! Kontakta Åke Thunström och ge en kort presentation av dig själv.

Donationer och gåvor
Utifrån föreningens uppgift söker vi även mecenater som kan hjälpa oss och Nya Media att värna yttrandefriheten och samhällsdebatten i ett land som slirar på dessa demokratiska fundamenta. Nya medias demokratiska vakthållning är oerhört viktig. Kontakta ordföranden Åke Thunström. Anonymitet utlovas.

Kärnan i föreningen består av följande personer: Åke Thunström ordförande, Torbjörn Johnson vice ordförande, Stefan Schiller, Olle Reimers, Leif Stern, Lars-Erik Eriksson, Erik Fries, Erik Björn-Rasmussen, Bengt Holmgren, Stefan Rosenberg, Dan Ahlmark, Per-Gunnar Larsson, Lars Bernhoff, Peter Fröman, Berit Gezelius, Öystein Rönne samt några som önskar vara inkognito. Erfarenheterna spänner över juridik, ekonomi, teknik, marknadsföring, vård, säkerhet och företagsledning.
Nya medlemmar är välkomna och behövs för att våra ambitioner ska bli verklighet.

Se vår inbjudan