Om oss

Bli med i vår ideella nätverksförening för att stärka fria medier och yttrandefriheten utanför åsiktskorridoren.

Vi är en ideell förening som jan 2020 består av nitton personer. Vi har bildat föreningen för att vi vill främja yttrandefrihet, en allsidig och saklig samhällsdebatt samt intresseutveckling. För vårt ändamål har vi skapat portalen www.lastips.se, där vi som först i Sverige sammanställt omfattningen av fria medier; Fler än 200 bloggar, personer på Facebook, böcker, poddar, TV-kanaler etc. Fria medier är stort i Sverige.

I föreningen har vi stor arbetslivserfarenhet inom bl.a. juridik, akademi, marknadsföring, vård, säkerhet, IT och företagande. Vi träffades över nätet och konstituerade oss förvåren 2018. Vi är mycket oroade över de långsiktiga effekterna av det svenska samhällets nuvarande brister. Föreningen är politiskt oberoende och tror att ett sätt att vända utvecklingen är att främja yttrandefriheten genom att underlätta för allmänheten att få en mer mångsidig bild av vad som sker i vårt samhälle.
Kom med i vårt arbete som består av att någon kväll i veckan höras via Skype för att sedan jobba över nätet. Låt oss bli många. Ibland träffas de som har möjlighet också fysiskt. Vi har som delmål att bli 40 st. Låt oss bli en strategisk kraft med en samlad kunskap och erfarenhet som inte står någon annan efter. Är vi många kan vi göra stor skillnad.
För övrigt har det varit stimulerande och roligt att lära känna nya bekantskaper och att känna att vi gör nytta och att vi kan vara på gång med något stort. Idéer och handlingskraft saknas inte, men ju fler vi blir ju mer kan vi göra.

Skicka ett kortfattat CV om du vill vara med i föreningen till Åke Thunström, ake.thunstrom@gmail.com.
Välkommen in i gänget!

Åke Thunström, fil. kand. f.d. data-/systemchef o. marknadsansv.; Stefan Schiller, ekonomidoc; Torbjörn Johnson, civ.ing. o. egen föret.; Olle Reimers, affärsjurist; Erik Fries, prof. em.; Bengt Holmgren, civ.ing, civ.ek. o. f.d. vd; Leif Stern, uppfinnare o. entreprenör; Lars-Erik Eriksson, tekn. dr o. f.d. teknisk dir., Erik Björn-Rasmussen, Docent i invärtesmedicin, fd entreprenör. Författare till en bok om sjukvård, Stefan Rosenberg, Civ. ing, Owner of Exclusive Distributor company, Account Manager, Director of Technology. Dan Ahlmark, Ek. lic. samt jur.- och fil. kand. Affärsutv. och konkurrensstrategi. Verksam inom industri, konsultföretag och Handelshögskolan bl.a. i utlandet och i egen regi, Per-Gunnar Larsson, f.d. flygöverläkare Flygvapnet, sjöofficer, helikopterpilot, Lars Bernhoff, Civ ekonom, MBA Kn Marinintendent, AGA, LKB; Esselte, VD Mjukvareföretag, Berit Gezelius, Socionom, leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi. Företags- och personutveckling samt rekrytering, Öystein Rönne fd lokförare, säkerhetschef, medgrundare till lokförarförening, Peter Fröman Civ. ek. fd VD och företagare, Maciek Dobrzynski Fil kand + ADB. F.d programmerare - regionschef på H&M IT.

Ytterligare några av oss deltar inkognito.

Delar av gruppen i juni 2019.